Nucleus toplotne pumpe, Novi Sad
srpski
madjarski
engleski
Menu Close Menu
Nucleus, Novi Sad
Nucleus toplotne pumpe, Novi Sad

• Primena toplotnih pumpi kao savremenih sistema grejanja i hlađenja •

Heating solution
Nucleus toplotne pumpe, Novi Sad

Višefunkcionalnost - grejanje, hlađenje i zagrevanje vode

Kada treba doneti odluku o instalaciji grejnog sistema, svakako se efikasnost i jednostavna adaptacija svrstavaju u važne prioritete. Sistem sa toplotnim pumpama konstruisan je tako da zadovolji potrebu za praktičnošću i jednostavnošću, zahvaljujući mogućnosti grejanja i hlađenja. Na ovaj način potrebe tokom cele godine mogu biti zadovoljene jedinstvenim toplotnim pumpama.

Osnovna prednost je u tome što se izbegavaju dodatni troškovi ulaganja u različite varijante grejnih ili rashladnih uređaja, u zavsinosti od sezonskih uslova.

Najčešći izbor rashladnih uređaja su svakako popularni klima uređaji, ali se zahvaljući činjenici da toplotne pumpe rade po sičnom principu, ali crpeći besplatnu energiju iz prirode, odluka vrlo lako donosi u korist višefunkcionalnih i ekonomičnih toplotnih pumpi, koje ostvaruju maksimalan učinak uz minimalno ulaganje.

Ono što čini toplotne pumpe zaista višfunkiconalnim jeste i mogućnost korišćenja za zagrevanje potrošne vode. Utrošak električne energije se znatno smanjuje u odnosu na korišćenje bojlera, a komfor se postiže upravo upotrebom jednog uređaja za različite potrebe.

Pažljivim prilagođavanjem snage toplotne pumpe u zasvisnosti od individualnih potreba za količnom potrošne vode, postiže se optimalna potrošnja energije i novca, uz smanjivanje zavisnosti od stalne promene (rasta) cena klasičnih energenata.

Jednostavno podešavanje željene temperature

Kako funkcioniše na principu apsorpcije energije iz prirode i nejnog iskorišćenja, zahvaljući rashladnom fluidu koji je sastavni deo sistema, aposrbovana energija se koristi tako što se njena temperatura pri izlazu priagođava trenutnim potrebama, uz jednostavan odabir željene opcije kilkom.

Tih i neprimetan rad

Osim obezbeđivanja čistog vazduha bez dima i neprijatnih mirisa, prednost sistema je i u tihom i neprimetnom radu, koji pruža dodatnu ugodnost. Nema prljavih poslova, nema čišćenja, a kontrola temperature vrši se jednostavnim izborom željene vrednosti.

Kontrolni panel za jednostavno praćenje rada i učinka

Veoma jednostavan kontrolni panel omogućava praćenje različitih parmetara, tako da je u svakom trenutku moguće pratiti rad sistema. Koeficijent učinka se automatski očitava, pa se efikasnost čitavog sistema vrlo jednostavno prati, pružajući vam konkretnu informciju o odnosu uložene i potrošene energije. Zahvaljujući ovoj mogućnosti, moguće je ne samo pratiti već i
planirati i predvideti troškove za predstojeći period, što korišćenjem druigh grejnih sistema nije moguće, prvenstveno zbog potencijalnih gubitaka i velikih oscilacija u potrošnji, ali i zbog stalne promene cene goriva na tržištu.

Upravljanje putem telefona, tableta ili računara

Za dodatnu ugodnost, može se odabrati model koji pruža mogućnost daljinskog upravljanja putem interneta, pa se sistem može kontrolisati jednostavno, putem aplikacije, sa pametnog telefona, tableta, laptopa ili kompjutera. Ova opcija je posebno primamljiva korisnicima koji su često van kuće, a žele da budu dočekani uz potpun ugođaj koji pruža na vreme zagrejana ili rashlađena prostorija. Uz ovu opciju daljinske kontrole, sistem se može aktivirati jednostavno - klikom, sa bilo kog mesta.

Stručna instalacija bez sezonskih troškova održavanja

Bez obzira na odabir modela toplotne pumpe (vazduh - voda ili voda - voda), može se očekivati stručna i brza instalacija sistema, nakon čega nije potrebno dodatno ulaganje u održavanje, pri čemu su operativni troškovi zaista svedeni na minimum.

Za razliku od grejnih sistema koji koriste fosilna goriva ili biomasu, sistem sa toplotnim pumpama ne zahteva utrošak vremena na pribavljanje i skladištenje energenata. Samim tim što su ova goriva sezonska, njihovo pribavljanje mora se blagovremeno planirati, iznova i iznova, pred početak svake grejne sezone. O neizvesnosti cena za svaku naredno sezonu nije potrebno ni govoriti.
Izborom toplotne pumpe i jednostavnom instalacijom izbegavaju se aktivnosti koje svake godine iziskuju trud, novac i vreme. Jedino što je potrebno uradiiti za postavljanje sistema sa toplotnim pumpa jeste doneti odluku i konsultovati stručnjaka za ugradnju. Novac se ulaže samo incijalno i kroz manju potrošnju energije na dugoročnom planu se ostvaruje velika ušteda. ,

Uz stručni savet se vrlo lako može doneti odluka o izboru odgovarajućeg modela koji zadovoljava potrebe objekta. Tada se u obzir svakako treba uzeti veličina i kapacitet objekta kao i analiza veličine okolnog prostora i zemljišta. Na taj način se omogućava maksimalna efikasnost i učinkovitost u konkretnim uslovima.

Linija

Izdvojeno iz bloga

podno grejanje

Podno grejanje u kupatilu - da ili ne?

Podno grejanje postaje neizostavni deo hotelskog komfora, ali i sve češći zahtev prilikom instalacije grejnih sistema u kućama i stanovima. Komfor koji nude topli podovi u kupatilu je luksuz kojim bi svako želeo da razmazi sebe i ugodi svom urođenom hedonizmu.

Pročitaj više

globalno zagrevanje

Globalno zagrevanje

Globalno zagrevanje je pojava savremenog doba protiv koje se veliki broj zemalja u svetu aktivno bori donošenjem zakona i propisa. Da li i kako tradicionalni sistemi grejanja koji se koriste zimi uticu na globalno zagrevanje i da li se ono dešava i zimi.

Pročitaj više

temperatura za spavanje

Koja je idealna temperatura za spavanje

Mračna, provetrena i tiha soba za spavanje je sve što vam je potrebno nakon napornog dana. Međutim, ako vas i pored naizgled idealnih uslova za spavanje muči nesanica ili niste zadovoljni kvalitetom sna, treba obratiti pažnju na temperaturu sobe u kojoj spavate.

Pročitaj više

Nucleus toplotne pumpe, Novi Sad
top